pühapäev, 5. veebruar 2017

Vinni-Rakvere Talvejooks 2017 (II etapp)

Stardinumbrit 1 polnudki veel seni rinnale kinnitanud...
Privetik!

Täna testisin taaskord oma hetkevormi jooksurajal, osaledes Vinni-Rakvere Talvejooksu 10 000 meetri II etapil. (Kes pole veel lugenud, siis meenutus sama võistlussarja avaetapist)

Etteruttavalt võib öelda, et jällegi läks päris hästi - lõpuajaks fikseerisid ajamõõtjad 36:51 (isiklik rekord 35:51) , mis on 37 sekundi võrra parem resultaat võrreldes 8. jaanuariga. Minu hinnangul olid rajaolud veidike raskemad, kui I etapil. Samas, seda ainult grammikese-paari võrra. Pidi ettevaatlikult vaatama, kuhu jalga asetada. Keskenduda oli vaja terve pingutuse vältel. Õnneks ei kukkunud ega libisenud, kuigi tõusukestel ning lahtisel lumel jättis pidamine pahatihti soovida. Lisaenergiakulu võrreldes tavapäraste jooksutingimustega. Siiski, viimased kaks kilomeetrit kulgesid juba lumevabal asfaldil, kus oli lausa lust joosta. See asjaolu kajastus ka kilomeetriaegades (andmed Polar M400 pulsikellast):

1. km - 3:39,5
2. km - 3:35,5
3. km - 3:44,2
4. km - 3:42,8
5. km - 3:41,7
6. km - 3:44,7
7. km -3:42,4
8. km - 3:48,6
9. km - 3:32,9
10. km - 3:33,2

Paremusjärjestuses sain täna 7. koha (osalejaid kokku 61), kusjuures kuni 8. kilomeetripostini olin koha võrra kehvemal positsioonil. Esitusega võib üldjoontes rahule jääda. Ega varu väga sisse ei jäänudki sel korral, kui nüüd päris aus olla. Loodetavasti 12. märtsiks, mil kavas sarja viimane etapp, õnnestub vormikõverat veelgi paremaks timmida. Näis.

Sel korral olid stardis mitmed tugevad jooksuklubide välejalad ning tase oli märksa tugevam. Üldvõitjaks tuli muljetavaldava ajaga 33:33 kaheaastaselt võistluskeelult seoses keelatud ainete tarvitamisga (st doping) naasnud Ilja Nikolajev. Täpsemalt loe SIIT!

Sarja kokkuvõttes olen enne viimast, otsustavat, etappi liider. Vahe lähima jälitajaga, kelleks vanameister Raido Raspel, hetkel 49 sekundit, teistega natukene kindlam. Ehk siis, kõik veel jätkuvalt lahtine, kuid teda jälgin viimasel osavõistlusel arvatavasti eriti tähelepanelikult ning proovin hambad ristis oma edumaad säilitada või siis ideaalis ka suurendada. Samas, ka tugev Cris Poll, kes mind täna 8 sekundiga edestas, võib veelgi kõvema aja paugutada. Eeldused on tal selleks igatahes olemas, seega ka temaga ei tohi vahe liiga pikaks käriseda. Hetkel mul ta ees edumaa 2 minutit ja 32 sekundit. Tõotab tulla põnev jooks! Can`t wait!

Tšau-pakaa!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar