kolmapäev, 1. veebruar 2017

Olümpia Topeltsprint 2017

Autasustamisel Foto: Tallinna Tõusujooksusari FB

Cко́лько лет, cко́лько зим!


Üleeile, 30.01, toimus mu kauaoodatud debüüt trepijooksjana. Jah, lugesite õigesti - mõni hull ka jookseb treppidel, mitte ei kõnni-astu nn normaalse inimese kombel. Lifti kasutamisest rääkimatagi...

Igatahes. Mõõduvõtt toimus Radisson Blu Hotel Olümpias. Distantsiks 26 korrust, mis tuli läbida tunnise ajaakna jooksul kahel korral. Lõpptulemusena läks kirja katsete koguaeg. Elektrooniline ajavõtt toimus SI-kiipidega. (Ah, et mis imevigurid need veel on, küsite? Noh, eks minagi puutusin taolise ajavõtulahendusega kokku esmakordselt. Orienteerujatele peaks too süsteem vast tuttav olema - kiip käib näpu otsa, stardis näpukiip esmalt nullitakse ja enne treppidevallutust tuli see asetada stardilugejasse, misjärel aeg tiksuma hakkas. Viimasel korrusel tuli toosama kiibike sisestada lõpulugerisse ning võistlusaeg seiskus. Seejärel loeti II korrusel asuvas võistluskeskuses kiibilt aeg maha ning enne teist katset tuli kiip taaskord nullida. Protsess kordus. Lihtne!)


Ajavõtukiip

Esimene katse läks mul tundmatutel treppidel veidike nässu - alustasin liiga ambitsioonikalt, tekkis väsimus ja tehnika lagunes ning ühtlane rütm kadus. Aga noh, eks esimene vasikas pidavat ju ikka aia taha minema. Ajaks 2:22.

Teine üritus oli juba lootustandvam. Õnnestus hoida enam-vähem ühtlast kiirust-tempot. Aeg 3s parem - 2:19. Siiski, ise tundsin, et varu jäi veel sisse ning arenguruumi piisavalt. Nüüd olen kogemuse võrra rikkam.

Järgmisel korral pean tegema kindlasti paremini soojendust, sest seekord oli see võrdlemisi pinnapealne. See kajastus ka esituses. Rohkem rõhku panna lahtijooksudele-kiirendustele.

Positiivseks üllatuseks oli teine koht oma vanuseklassis. Ajaga 4:41 jagasin kokkuvõttes 6. kohta. Osalejaid oli 61, kellest 12 õrnema soo esindajad.

Üldvõit läks koguajaga 3:52 kogenud tugevale trepijooksuässale nimega Rauno Tiits, kes ainsa võistlejana alistas "maagilise" 2 minuti piiri. (Mõlemad katsed 1:56, mis ühtlasi ka uueks rajarekordiks) Mullu pidi võitja samal võistlusel leppima II kohaga. Hea töö! Jooksja.ee artikkel

Medal
Võistlus oli korraldatud ladusalt ning kõik sujus. Valitses positiivne ja sõbralik amtosfäär. Auhinnalaudki (nutikindad, saunalinad, jõusaali priipääsmed, vitamiinid jms), mis osavõtjate vahel välja loositi, oli rikkalik. Tänud korraldusmeeskonnale ja sponsoritele. Oli igati meeldejääv, kuigi füüsiliselt raske ja intensiivne, mõõduvõtt. Soovitan!

Järgmine osavõistlus toimub juba 13.02 - Radissoni Paarisjooks. Täpsem info SIIT!

Minu järgmine võistlusstart on aga juba tuleval pühapäeval, kolm päeva enne oma 25. juubelit, Vinni-Rakvere Talvejooksul.

Püsige lainel!

2 kommentaari:

  1. Seoses juubeliga - pühapäeval on võimalus teha endale varajane sünnipäevakink võistlus ära võites ;)Nii et kasuta juhust!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Lubama midagi ei hakka, eks palju oleneb ka konkurentidest. Lähen oma jooksu tegema ja annan endast parima, kui sellega kaasneb ka positiivne resultaat, on see vaid boonuseks. ;P

      Kustuta