teisipäev, 14. veebruar 2017

Radissoni Tandemjooks 2017

Need trepid... ;) (Mina kollase spordisärgiga) Foto: Tallinna Tõusujooksusari FB
Ahoi!

Niisiis. Praegusel hapukurgihooajal siiski üht-teist ikka toimub kah. Minagi osalesin järjekordsel trepijooksuvõistlusel ning siinkohal väike lühikokkuvõte.

Eile toimus Saucony Trepijooksusarja II osavõistlus - Radisson Blu Sky Tandemjooks. Korruseid taaskord kokku 26, nagu ka Olümpia hotellis (blogipostitus), kuid katseid sel korral vaid üks. Täpsemalt formaadi jms kohta loe Jooksja.ee artiklist.

Kuidas minul läks?

Ütleme nii, et täitsa rahuldavalt, kuid ideaalis oleks saanud ka parema etteaste teha. Ajaks tuli 2:24, mis üldarvestuses tähendas 55 trepijooksja konkurentsis kuuenda koha jagamist. Samas, kolmas poodiumikoht jäi vaid 5 sekundi kaugusele. Tiimide arvestuses (M+M) õnnestus aga 12 meeskonna konkurentsis kirja saada võrdlemisi kindel 2. koht, mis oli positiivseks üllatuseks.

Mille taha jäi parem lõppresultaat?

Noh, eks ikka mehe enda taha. :D

Aga kui tõsisemalt rääkida, siis juba soojendusel oli tunda, et jalad (eeskätt säärelihased) polnud just parimas konditsioonis ning organismis oli lisaks väikene väsimus. Muidu soojendus oli sel korral märksa intensiivsem. Esmalt 2 km tempoka(poole)t jooksu, veidike võimlemist ning vahetult enne starti ka mõned lahtijooksud. Lihased sai päris soojaks. Jooksu alustasin aga taaskord liiga uljalt ning umbes poolel maal olin jalad kinni suutnud joosta ning tänu sellele tuli distantsi teine osa oluliselt aeglasem. Esimese 13. korruse läbimiseks kulus aega 1:04, ülejäänud kuraditosina korruse läbimine möödus ülivaevaliselt (1:20) ning sääred olid läbi nagu Läti raha...

Kuidas saada paremaks trepijooksjaks?

Lühidalt öeldes - senisest rohkem peaks tegema nö erialast trenni, mida osaliselt lisaks tavajooksule olen küll juba veidike teinud (eeskätt Teletorni trepitreeningud). Erinevad jõuharjutused (nt kükid jms) ei teeks vast samuti halba. Ühesõnaga, arenguruumi on (õnneks) mitmel tasandil (nt õige tempovalik, kätetöö jms). Samas, olen trepijooksus alles suhteliselt algaja ning eks organismile peab samuti natukene aega harjumiseks andma. Trepijooks minu jaoks hetkel siiski pigem kõrvalalaks, mis aitab tavapärasesse treeningrütmi vaheldust tuua. Ala aga on aina rohkem meeldima hakanud, seega eks näis, mida tulevik toob. Ega ju Roomatki ehitatud ühe päevaga. Ikka kivi-kivi haaval. :)

Järgmine võistusstart

Veebruarikuus enam ühtegi võistlust kavas pole. Siiski, 24.02 tähistan EV 99. sünnipäeva sportlikult, osaledes Marathon100.com poolt korraldataval Suunto Virtuaaljooksul. Distantsiks poolmaraton.

06.03 plaanis Swissoteli Ühisjooks. Kuus päeva hiljem Vinni-Rakvere Talvejooksu viimane etapp ning 25.03 kauaoodatud Stockholmi Tunnelijooks (8K), mis täidab eeskätt meelelahutuslikku eesmärki. Alates aprillikuust läheb graafik tihedamaks.

Okas päkka!

2 kommentaari:

  1. Samas vaimus jätkates usun, et pakud juba järgmine hooaeg tõsist konkurentsi. Hüppetorni jooksul ja Vanaka vallutusel juba see aasta. Ala atraktiivsust siinsetes jooksjates tõstab vast ka lähiriikide võistluste lisandumine trepijooksukalendrisse - eeskätt Soomes, kus kuulujuttude põhjal tuleb sügisel Tamperes kolmepäevane trepijooksu minituur. Edu treeningutel!

    VastaKustuta