neljapäev, 11. mai 2017

TTÜ jooks 2017


Teisipäeval 9. mail ehk siis juba üleeile toimus TTÜ Run `17, millest teen väikese lühikokkuvõtte oma avalikku jooksumuljetepäevikusse.

Esmalt aga kiire tagasipõige pühapäevasele Tartu Jooksumaratonile, kus teatavasti osalesin 10 km metsajooksul. Raportis kurtsin uimasust ja loidust, käis üks pidev kangutamine ehk oli selgelt tunda, et miskit on mäda. (Sportos.eu-s ilmunud piltidel samuti mul ees selline lõust, mida jooksmisega esmapilgul ei seostakski. :D) Põhjus lihtne - viirusevimm kallal, konkreetsemalt nohu. Seep see on niiske naha ja tuulepoiste kambakas. Ega rohkem polegi vaja. Nüüd põen juba mitmendat päeva. Nohu on üks ilgelt rõve haigus, ma ütlen... -.-

Aga tagasi teisipäevase spordiürituse juurde. Osalemise otsustasin võistluseelsel päeval. Stardirahaks pidi kukrut kergitama vaid viie raha võrra ning etteruttavalt võib väita, et selle summa eest sai manti märksa rohkem kui eeldaks. (Kenake osaleja spordisärk, kiibiajavõtt, uhked (loosi)auhinnad sh jooksutossud, värskendav mullita pudelivesi, puuvili, energiabatoon jms) Võrreldes näiteks mõne teise suurema võistlusega, siis kohe näha, et korraldusmeeskond osalejate pealt nn easy money`t kokku kraapida ei soovinud. Küllap on ka sponsorite seas tulemuslikku lobitööd tehtud. Sügav kummardus igatahes. Muidugi, kuna osalejate hulgas oli tudengeid palju-palju, siis ega ei saagi kirvest hinda määrata. Mõistlik.

Võistluskeskuses valitses positiivne ja energiline õhkkond, mida noorte puhul üldiselt ka eeldaks. Kiidusõnad ka päevajuhile, kelle peen huumor isegi mind korduvalt pihku itsitama pani. Stardipaika jõudsin küll ca 10 minutit enne starti ning mind oli ees ootamas üüratu järjekord, nagu vanal heal nõukaajal, mil paremat kraami lihtrahvale jao pärast anti, kuid teenindus oli väle. Starti lükati küll 5 minutit edasi, aga pole hullu.

Mina, Kubu Juss! :D Foto: Marko Vilberg
Kuna ma va hädine vanainimene olin tol päeval tiba põduravõitu, siis lahti end riietama ei hakanudki. Hoopis vastupidi, jätsin selga nii palju riideid kui vähegi võimalik. Kuna läksin vaid rada läbima ja vaikselt sörkima, siis väga palju higi ei eritanudki poorid. Isegi seljakoti jätsin pulli pärast selga, et päris loivamiseks kätte ära ei läheks. Millegagi vaja ju end motiveerida. :)

Kulgemist alustasin stardikoridori tagaosast, kust siis tasapisi ettepoole rühkisin. Vahtisin ringi, nautisin ilusat kevadilma ning tärkavat loodust. Kilomeetrid, mida tuli lõpuks kokku 5,5+ lendasid linnutiivul. Mõnna metsajooks, kuhu sisse põimutud ka liivamägi ja veel üks liivasem pikem lõik. Liidrid panid punuma, mina vantsisin omas tempos. Nautisin vahelduseks võistlust, mitte ei jooksnud hing paelaga kaelas finiši poole.

Ahjaa, liiderkolmik suutis mõnisada meetrit enne lõpukaart rajal ära eksida ning sellega oli ka nende jooks rikutud. Põhjuseks segasevõitu rajamärgistus, mis väidetavalt kohati kattus ka ühe teise samal õhtul toimuva jooksuvõistlusega - Hubi jooks. Tunnen kaasa. Üks välejalgadest suutis umbes 1 km möödudes ka oma ühe jooksusussi maha jätta ning edasi tegi liba-Mukungat ehk jooksis ühes jalas sokk, teises sokk+jalats. Eks väiksemaid häppeninge oli veel. Tegijal ikka juhtub! Ise oleks samuti napilt uuele ringile läinud, kuid jalad olid sel korral ajust nupukamad. Õnneks olid ees inimesed jooksmas, mul jäi üle vaid neid stalkida. Nüanss, mida korraldajatel tasuks kindlasti parandada.

Lõpetajaid oli kokku 246. Minu lõppkoha ning aja leiate alljärgnevast videolõigust:


Vesise ninaga kannatas joosta. Lõi lõõrid lahti. Oli üks igati vahva jooks!

Teema lõpetuseks ka videojäädvustus läbi kodaniku Janar Tähepõld kaamerasilma:


---

Täna-eile toimus Stamina tervisejooksu järjekordne kahepäevane etapp. Järve metsas tegin neli tiiru (ca 9,4 km) ja Pirital kaks ringi (ca 7,2 km). Võib-olla homme teen veel ühe rahuliku sutsaka. Oleneb enesetundest. Haigena kannatab täitsa normaalselt joosta, kuid üle ei tasu pingutada. Nädalavahetusel mind ees ootamas "Ida-Virumaa Jooksutuur" - L II Sillamäe Treppide Jooks 10 km ja P Narva Vägilase Jooks (ca 8 km). KUI tervis võimaldab ning esikolmiku koht püütav, siis laupäeval sooviks teha ühe tugeva pingutuse. Pühapäevast takistusjooksu lähen läbima.

Over and out.

2 kommentaari:

  1. Neetud nohu... saa peagi terveks!
    TTÜ jooks iseenesest oli tõesti lahe ja üritus on võrreldes paari aasta taguse ajaga mehiselt arenenud.
    Aga edasi - pühapäeval Raplasse ka? ;) Või ei hakka vimma pealt punnitama?

    VastaKustuta
  2. Tänud!

    Sünnilinna pühapäeval kahjuks ei satu. Olen seal kahel järjestikkusel aastal juba võistelnud, sel korral otsustasin vahelduse kasuks. Sulle soovin aga kiiret jalga ning edukat jooksu.

    VastaKustuta