laupäev, 16. detsember 2017

HALLOO! Liftist olete midagi kuulnud!?

14 korrust trepijooksulusti. :) Foto: Erakogu
Tänapäeva heaoluühiskonnas, kus inimeste üldine eluolu on muutunud aina paremaks ning mugavamaks, näib igasugune füüsiline aktiivsus paljude jaoks olevat võrdväärne ihunuhtluse, ülima enesepiinamise, karistuse või muu sarnasega. Nimekirja võib jätkata... Samas, ärgem kaotagem lootust, sest usk sureb viimasena. Totaalne mandumine pole veel õnneks aset leidnud.

Iga end vähegi normaalseks pidav inimeseloom kasutab kas lifti või eskalaatorit. Mõnisada meetrit poodi võib ka automobiiliga läbida, milleks ikka jalakesi kulutada ja koormata. Muu variant ei tule paljudele üldjuhul mõttessegi. Sekka muud tervist kahjustavad "lõõgastavad" toimingud, lisaks nutiajastu, ja voilaa. Kompott missugune! Olgu, võib-olla pole reaalne asjade seis veel niivõrd masendav, taotuslikult maalisin taolise kujutluspildi, kuid ikkagi - tõsine mõttekoht.

Igatahes, kujutate ette, mõned hullud jooksevad mööda treppe. Jah, lugesite õigesti. Ennekuulmatu, onju? :D Eks trepijooks on Eestis hetkel paraku jätkuvalt nišispordiala, mis suuri inimmasse pole suutnud kõnetada. Tõsine töö käib, et olukorda lähiaastatel oluliselt parandada.
Trepist üles! Foto: Tallinna Tõusujooksusari FB
Minagi otsustasin laupäevase pärastlõuna trepijooksuga sisustada. Sündmuspaigaks Fahle maja, kus osalejaid, sarnaselt Superministeeriumi sprindietapile, 14 korrust eneseületusi ees ootamas. Kes soovis, võis koguni kahel korral kangete treppidega rammu katsuda. Enamus seda ka tegi. Kui juba, siis juba. Elamus täie raha eest! :)

Suutsin olla nii osav, et mõlemal katsel fikseeriti mul ajaks üks minut ja kuus sekundit, mis üldkokkuvõttes tähendas neljandat kohta. Esimese ja teise katse vaheline taastumisaeg paarkümmend minutit. Teisel katsel tegin küll mõned korrektuurid tehnikas ja taktikas, aga tolku sellest kahjuks polnud. Ebaõnnestunud avakatse suutis organismi piisavalt ära kurnata, mis andis korduskatsel ka tunda. Kõrgesse mängu sekkuda ei suutnud. Siiski, mõnus vaheldus tavapärasesse treeningrütmi. Seekordne võistlus mööda külgi kindlasti maha ei jooksnud. Homme juba järgmine mõõduvõtt, milleks heategevuslik Vana-aasta jooksu 8,44 kilomeetrit. Näis, kas ja kuidas too start õnnestub.
Fotod: 2x Tallinna Tõusujooksusari FB
Võitja (Rauno Tiits) ajaks 59 sekundit, lähimad näljased jälitajad (Lauri Tanner&Rando Riks) vaid sekundi kaugusel. Taaskord tihe rebimine ja tugev konkurents. Täpsemalt loe SIIT!
Kalevi uus reklaaminägu. :D Foto: Tallinna Tõusujooksusari FB
Trepijooksuhooaeg jätkub 13. jaanuaril, kus huvilistel võimalus Olümpia hotellis läbida paaril korral 26 korrust. Kavas on ka lastejooksud. Auhinnalaudki pidi rikkalik olema. Lisainformatsioon SIIN!

2 kommentaari:

  1. Ole nende Kalevi šokolaadidega ettevaatlik...kilod on kole kiired tulema :D

    VastaKustuta
  2. Heh, nagu sa poleks mu võistluseelseid maiustamisi varem näinud, onju. Sellega võrreldes üks väike tibatilluke maius köömes. Minusuguse maiasmoka jaoks. :D

    VastaKustuta