neljapäev, 20. aprill 2017

Teletorni Trepimaraton 2017

Vutt-vutt-vutt treppidest üles! :D
Mis oleks parem, kui pärast intensiivsepoolset tööpäeva, teha lõõgastuseks otsa veel üks trepimaraton? :)

Küllap kindlasti leidub mitmeid märksa ahvatlevamaid ettevõtmisi, mida töönädala sees ette võtta. Samas, kellele ema, kellele tütar. Mina otsustasin 18.04 osaleda Teletorni Trepimaratonil, kus kordusi oli kavas viis ehk astusin mööda lõputuid treppe Tallinna Teletorni tippu viiel korral, mis kokku teeb keskeltläbi 850 tõusumeetrit. Kogu see pull võttis aega 30 minutit ja 16 sekundit. (Tunni aja sees olid ka lühikesed puhkepausid) Paras koormus! Katsete ajad: 5:52, 6:10, 6:04, 6:09, 6:01.

Kuna organism pole laupäevasest tugevast pingutusest taastuda jõudnud, siis ei hakanud sel korral ka liigselt punnitama, vaid võtsin toda mõõduvõttu kui tugeva(poolse)t treeningut. Pühapäeval juba uus start Tehvandi Mäejooksul, kus kirsiks tordil suusahüppemäe maandumisnõlvast ülesrühkimine. Esmalt vaja muidugi veidike vähem kui 5 km Otepää (mitte just kõige laugemal) maastikul joosta. Kahjuks-õnneks asfaltkattel. Challenge accepted! Enamus distantsist kõndisin, kuid iga katsega pikendasin ka jooksmise osakaalu. Naha sai märjaks ning higi lahti, eks omajagu sai ka hingeldatud. Enesetunne oli tibens-tobens ning tuju hea. Soojendust teha ei jõudnud, piirdusin rattasõiduga. Suuresti oli see tingitud ajanappusest.

Poodiumilt jäin sel korral napilt välja ehk lõppkohaks halvim võimalik - neljas. -.-

Kurja juureks olid ühed kadestusväärse päevitusega jalgratturid, kes vististi alles hiljuti lõunamaal laagerdamas käinud. Neil säärelihased kindlasti märksa tugevamad kui mul, seega no problemo. Küllap oli ka tahtmine suurem. Parimaks osutus taaskord Rauno Tiits, kes ka kogu viiest osavõistlusest koosneva Saucony Trepijooksu karikasarja kindlalt ära võitis. Palju õnne!

Lõplik paremusjärjestus Saucony Trepijooksu Karikasarjas.
Viis kordust, sarnaselt minuga, võtsid ette 23 trepijooksikut, kellest 5 tublit naist. Nelja katse kasuks otsustasid 8 võistlejat. Kolme korraga piirdusid 7 inimest, mis teeb osalejate koguarvuks 38.

Nagu ülalasuvast tabelikesest näha, siis trepijooksu võistlushooaja kokkuvõttes sain kirja tubli kolmanda koha (arvesse läks neli edukaimat etappi). Debüüdi kohta täitsa tubli saavutus. Võib rahule jääda. Trepijooks on kindlasti kasuks tulnud ka nö tavajooksus rekordite purustamisel. Win-win.

Kui palju neid trepiastmeid nüüd kokku oligi? Foto: Tallinna Tõusujooksusari FB
Viimasel etapil jäi õhku rippuma ka võimalus, et võib-olla järgmisel aastal trepijookse enam ei korraldata. Siiralt loodan, et korraldusmeeskond suudab leida piiavalt vahendeid (loe: sponsoreid) ja motivatsiooni, et vankrit edasi vedada. Maailmaski on trepijooks muutumas aina populaarsemaks ning küllap too laine väikese hilinemisega ka Eestisse jõuab, nagu üldjuhul kipub olema. Loodame parimat, kuid valmistume halvimaks. Nagu öeldakse. Läheb, kuidas läheb. Mina sain trepijooksust palju positiivseid emotsioone ja häid mälestusi. Aitäh!

Pilt ütleb rohkem kui tuhat sõna. Foto: Tallinna Tõusujooksusari FB
In other news...

Täna, või siis tegelikult juba eile, sai avapaugu Stamina spordiklubi poolt korraldatav LHV tervisejooksu- ja kõnnisari. Üritus toimus Kadrioru pargis, kus jooksin esimest korda. (Ilm oli ilus, vaated kaunid) Ringi pikkuseks oli ca 4,2km, mida läbisin kolmel korral. Kaks esimest korda tempokamalt, viimane nn lõdvestusjooks. Homme saab juba Lauluväljaku lähiümbruses tervisekilomeetreid koos sadade spordisõpradega koguda. Eeldan, et seal tõusukesi rohkem. Distantsi osas teen vast veidike lühema ja rahulikuma trenni, kuna organism vajab veidike taastumisaega.

Sarjas on 21 kahepäevast etappi Tallinna ja naabervaldade tervise- ja liikumisradadel, seega avastamisrõõmu peaks jaguma. Saab ka tavarutiinist vaheldust. Kel tekkis huvi, siis täpsemalt saab lugeda https://www.stamina.ee/.

Tšau-kakao! :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar