teisipäev, 1. august 2017

Järjekordne tegus kuu seljataga

Teate kui mõnus on mööda asfaltkattega kergliiklusteed kaherattalisega kondiauru jõul vurada? Päike on kohe-kohe loojumas, mõnusalt soe tuuleke vihiseb kõrvus, haistmismeeltega ahmid erinevate õieliste südasuviseid aroome, kõrvu paitab ritsikate sirin ja taamal, kauguses, näed välku löömas... Lihtsalt kulged rahulikus tempos, püüdes samas ajal kinni erinevaid huvitavaid mõtteid. Naudid füüsilist aktiivsust!

Muidugi, oleksin võinud tänasel kaunil õhtul hoopis jooksma minna, kuid nädalavahetusel osalesin kahel jooksuvõistlusel, millest taastumiseks tundus kõrvalala jalgrattasõiduga tegelemine ahvatlevam. Seda enam, et mulle soovitati just madala käiguga jalgrattasõitu, mis antud konkreetse situatsiooni puhul võrdlemisi efektiivne pidavat olema ja ka on. Nii ma siis, kuulates elukogenud kaasteelise tarka nõuannet, oma maastikujalgrattaga väikese trenni ette võtsingi.

Jalgrattakilomeetreid kogunes mul juulikuus 504,1. 2016. aasta sama perioodi, kuhu sisse jäi ka siis kahenädalane puhkus, vastav näitaja oli vaid 282,2. Tänase päeva saldoks jäi mul peaaegu poolsada kilomeetrit, millest ca pool argipäevane marsruut kodu-töö-kodu, mis orienteeruvalt veerandsada kilomeetrit, eeldusel, et teekonda ei pikenda.

Jooksukilomeetrite arvestuses suutsin "purustada" eelmise kalendrikuu isikliku rekordi, sest juulis tiksus mul ilma erilise pingutuse ja vaevata kokku 207,3 kilomeetrit. Võrdluseks, aasta aega tagasi oli too number 191,4. Möödunud laupäeva ja pühapäeva võistlustega täitus umbes 31 kilomeetrit, millest eile 22. Seega, seitsme kuu liidetavate kogusummaks saame 972,4 kilometrit.

Juulis võtsin osa kuuest jooksuvõistlusest. Esmalt Tartu Vägilase Jooks, mida läksin toreda seltskonnaga läbima, mitte võistlema. Järgnes Pühajärve jooks, mille oleks napilt maha maganud ja seda sõna otseses mõttes, sest ajasin päevad segamini. Õnneks kõik laabus ja endale tünga siiski ei teinud. :D Tulemuseks igati tubli jooks raskel rajal, mis andis tugevas konkurentsis soliidse 19. koha. 

Kuu kolmandaks võistlusstardiks oli Pajusi II Mudajooks, mille kinni panin. Võsul jäin napilt poodimilt välja, kuid vigade paranduse tegin Keilas. Tolle takistustega maastikujooksu, mis kolmas sel kuul, võit oli mu viiendaks esikohaks käesoleval hooajal. Mõned poodiumikohad muudelt mõõduvõttudelt lisaks. 4. Suvejooks ümber Saadjärve oli kontrollvõistluseks silmas pidades 12. augustil Järvakandis toimuvat poolmaratonidistantsi, kus ideaalis sooviks võistlusmaa esmakordselt läbida alla ühe tunni ja kahekümne minuti. Peagi saame teada, kas eesmärk saab täidetud või mitte. 

Kuidas Sinu kuu möödus, kallis lugeja?

4 kommentaari:

  1. Järvakandiks ennustus ka - ajaks tuleb umbes 1:18.15.
    Niiviisi näitavad arvutused.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Spordi üheks suureks võluks on teatavasti selle ettearvamatus, seetõttu varasemad saavutused-rekordid ei pruugi täit pilti kuvada. Siiski, aitäh optimistliku prognoosi eest. Proovin ootusi-lootusi mitte väga petta-purustada. Kas kohe just nii hea aja jooksen, lubada ei saa, kuid endast parima annan kindlasti.

      Kustuta
  2. Korralikud kilomeetrid! Töö hoiab rattavormi seega :)
    Ma pole nüüd enam tublisti üles märkinud jooksukilomeetreid, sest üks päev läheb nädalas kiirkõnni alla, aga usun, et parem kui varem.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ise olen kilomeetrite kogu(ne)mist, mis pole eesmärk omaette, nö sportlikust huvist jälginud. Jalgrattasõit pakub vajalikku vaheldust ning aitab hoida toonust ja taastuda. Hetkel kuine kogumaht minu jaoks ka võrdlemisi optimaalne. Saan piisavalt puhata ja ei kurna-koorma end liigselt. Siiski, kui on soov taset tõsta, peavad mahudki kasvama. Aga eks iga asi tuleb millegi-kellegi arvelt.

      Kustuta