laupäev, 5. august 2017

I Eesti Ekstreemjooksu Karikasarja võitja!

Üldparemusjärjestuse kolm parimat, alates vasakult: Mardo Lundver, Karl Mäe, Enari Tõnström. Foto: Heiki Rebane
Täna toimus I Saku Ekstreemjooks, mis ühtlasi oli ka neljast osavõistlusest koosneva I Eesti Ekstreemjooksu Karikasarja Finaaletapiks. Umbes kuuekilomeetrise põhijooksu üldvõitjaks tuli meestest Karl Mäe ja naistest Tuuli Tomingas, üldparemusjärjestuse kümnenda kohaga.

Võistluse, mida korraldas spordiklubi Meie Liigume koostöös Eesti Multispordi Liiduga, trass kulges Saku terviseradadel ning Saku asulas. Lastele mõeldud lühijooksu pikkuseks oli kuni 3 km ning põhijooksu pikkuseks 6 km. Rajal oli mitmeid looduslikke ja tehislikke takistusi ehk osalejatel, keda kahe distantsi peale oli kokku 113, tuli ronida, hüpata, roomata, sumada jne, nagu taolistel takistustega maastikujooksudel kombeks.

Muuseas tuli mitmeid kordi läbida mudase põhjaga tiike ja erinevaid kraave ning truupe, ületada jõge ning joosta mööda jõekallast. Ujumisoskust ükski veetakistus ei nõudnud, sest veetase polnud sügav. Ettevaatlik pidi sellele asjaolule vaatamata siiski olema ning pidevalt jalgeesist jälgima. Asfaldilõigud põhimõtteliselt puudusid, kui välja arvata üks lühike jooksuots. Läbida tuli ka mitmeid tihnikuid ning joosta pika rohu sees. Lisaks juurikad, augud, kivid jms. Esines lõike, kus pinnas oli pehme ja mudasevõitu ning liivane. Rajalt ei puudunud ka maastikuelement, sest üles pidi rühkima mitmestki künkast.  Roomati okastraadi ja võrgu alt läbi, hüpati üle heinapallide. Roniti üle plankseinte ning muude sarnaste takistuste. Turniti redelitel. Võistlusrada oli kompaktne, samas võrdlemisi intensiivne. Takistused üldiselt kõigile jõukohased.
Osavõtumedalid. Foto: Meie Liigume FB
Meeste põhijooksu esikolmik:

I Karl Mäe 29:21,6
II Mardo Lundver 30:42,4
III Enari Tõnström 30:56,9

Naiste põhijooksu esikolmik:

I Tuuli Tomingas 35:40,8
II Inga Kee 37:54,0
III Merilin Treu 42:04,9

Võistkondade arvestuses kuulus esikoht Perimeetrile (koosseisus Karl Mäe, Enari Tõnström, Teet Kokk). Järgnesid OCR Estonia (Mardo Lundver, Rauno Tiits, Heiki Rebane) ja Päntajalad (Taavi ja Taivo Kunder, Krista Puks). Võistkondade lõppajad fikseeriti siis, kui kolmas liige oli finišijoone ületanud, mis läks kirja ka võistkonna koguajana. Võistkonnaliikmete individuaalseid aegu kokku ei liidetud.

TULEMUSED!
Võistkondade esikolmik. Foto:  Paavo Nael
Sarja üldarvestuses osalemiseks tuli võistelda vähemalt kolmel etapil, sh finaaletapil Sakus. Neljal etapil osalemise korral läks arvesse kolm parimat tulemust.

Seega, I Eesti Ekstreemjooksu Karikasarja üldvõit kuulus Mardo Lundverile. Teise-kolmanda koha omanikud vastavalt Indrek Roos ja Tarmo Pertel. Naiste arvestuses kuulus sarja üldvõit täna naiste kolmanda ja üldparemusjärjestuse 28. koha omanikule nimega Merilin Treu.
I Eesti Ekstreemjooksu Karikasarja meeste esikolmik. Foto: Heiki Rebane
"Karl Mäele, kes minust tavajooksudeski märksa tugevam, igati teenitud võit. Soolojooks. Ise jäin täna takistustel uimerdama ning võrreldes konkurendiga läbisin neid oluliselt aeglasemalt, mis lõppkokkuvõttes saigi saatuslikuks, sest niimoodi vahe vaikselt kärises," kommenteeris Lundver tänast mõõduvõttu. "Võistlusrada oli mõnusalt mitmekülgne ning üldine tase tavapärasest kõrgem, mis igati positiivne."

"Muidugi, tore oli too võistlussari ära võita, kuid suuremat rahulolu pakkus siiski varakevadine Vinni-Rakvere jooksusarja üldvõit, kus konkurents oli tugevam. Kuna takistustega maastikujooks on siinmail alles suuremat kandepinda haaramas ning vaikselt omasoodu arenemas, siis loodetavasti lähiaastatel muutub konkurents tihedamaks ning aina enam tugevaid jooksjaid avastab enda jaoks tolle ägeda spordiala, mis võrreldes nö tavajooksudega pakub vajalikku vaheldust ning ka oluliselt teistsuguseid võistlusemotsioone," lausus sarja kõikidel etappidel poodiumile jõudnud Lundver, kelle saldoks lisaks tänasele teisele kohale jäi esikoht II Pajusi Mudajooksult, teine koht II Tõrva Ekstreemjooksult ja kolmas koht II Tehvandi Mäejooksult.

Marathon100 artikkel
Jooksja.ee artikkel

Heiki põhjalik arvustus (sh rajavideo!)
Rauno muljed

Jaanus Tanilsoo fototabamusi:

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar