reede, 1. september 2017

Jooksusõltlase päevikud

Tänasel tarkusepäeval oleks esmalt paslik soovida edukat ja produktiivset kooliaasta algust, koolijütsid! Õppigem siis hoolega, onju. ;) Jah, tõesti, suvi on taaskord märkamatult läbi saamas. Sügis kraabib vaikselt ukse taga, piilub salakavala ilmega, sisse õnneks veel astuda ei julge. Hiilib, va suslik! Egas midagi, eks sa siis tule ja paku meile kirevat värvidemängu. Näita ikka rohkem oma helgemat poolt...

Kes nüüd lootis siit lugeda avameelseid enesepaljastusi jms, siis paraku peate pettuma. :) Tegemist pole ei millegi muuga, kui mu tavapärase kuu kokkuvõttega ehk ei midagi eriti huvitavat ja põnevat.

Niisiis.  Kui eelmisel kahel kuul täitus mul 200 jooksukilomeetrit, siis augusti vastav näitaja oli veidike tagasihoidlikum - vaid 171,1. 2016. aasta sama periood - 165,5 km. Millest taoline langus? Ei, laiskusest see tingitud pole. Ütleme nii, et elulised põhjused. ;) Samas, usun, et väike puhkus ei teinud teps mitte halba. Hoopis vastupdi, tuli kasuks. Kaheksa kuu kogukilometraažiks 1143,5 kilomeetrit.

Jalgrattakilomeetrite arvestuses olin aga vägagi tubli (kokku 675 km) ja kui nüüd ei eksi, siis ühes kalendrikuus ma polegi varem kunagi nii palju kokku vuranud. 2016. aasta augustikuus tiksus täis 603 km.

Augustis võis mind kohata seitsmel jooksuvõistlusel. Otsa tegi lahti I Saku Ekstreemjooks, kus nii individuaal- kui ka võistkondlikus arvestuses oli au astuda poodiumi teisele astmele. Ühtlasi kuulutati mind ka I Eesti Ekstreemjooksu Karikasarja võitjaks.

Järgmisel nädalavahetusel osalesin Lähte Vägilase jooksul, kus nautisin üheskoos sportimist ja toredat seltskonda. Kusjuures, rajale otsustasin minna kostümeeritult - kikilips, valge triiksärk ja viigipüksid. Eks nalja peab kah saama! ;)

12. augustil püstitasin kuuendal Järvakandi Igamehe Maratonil, vaatamata põrgukuumusele, uue isikliku rekordi poolmaratonis. Siiski, võimetekohane eesmärk joosta aeg alla 80 minuti jäi sel korral veel täitmata.

Nädal aega hiljem läksin Peetri jooksule 10 kilomeetris alistama "maagilist" 35 minuti piiri, kuid alustasin võistlust liiga kiire tempoga, viisakalt öeldes, ning jooksin end lihtlabaselt kinni. Järgnes pikk kannatamine, mis õnneks kulimineerus isikliku rekordiga ka tollel distantsil. Nagu öeldakse, mis halvasti, see uuesti! Järgmine katse juba sel pühapäeval (3.09) Pärnus. Pöidlad pihku!

Päev hiljem nautisin muuhulgas kauneid loodusvaateid järjekordsel takistustega maastikujooksul nimega Passion Run. Tegemist polnud võistlusega.

Kuu viimane nädalavahetus tõi endaga kaasa samuti tiheda graafiku. 45. jooks ümber Ülemiste järve lennuka sammuga, ent väikese varuga, läbitud, järgnes XXI Kohila Rahvajooks, kus õnnestus 5,6-kilomeetrine kõrvaldistants kinni panna, mis 2017. aastanumbri kuuendaks esikohaks. Patt oleks kurta ja nuriseda. On läinud üle ootuste hästi.

Septembri võistluskalender:

01.09 Tallinn City Trail Night Edition 8 km
03.09 Jüri Jaansoni Kahe Silla Jooks 10 km
09.09 SEB Tallinna Maraton 10 km
10.09 SEB Tallinna Maraton 21,1 km
16.09 Ultima Thule Maraton 21,1 km
22.09 Vanaka Vallutus ?
24.09 Pirita Sügisjooks 6 km

30.09 Maardu linna sügisjooks ?

Üldjoontes kõik stardid paigas, vaid mõni osavõtt hetkel veel lahtine. Eks otsustan jooksvalt, vajadusel improviseerin. :D

Tsau!

2 kommentaari:

  1. Hmmm...kui sa 22.09. hakkad "Vanakat" vallutama, siis kas kaks päeva hiljem Pirital ikka starti jõuad?? :D Oleneb muidugi, mida sinu kalendris see "Vanakas" tähendab :D Minu jaoks Vanakas võrdub ikka ja alati Vana Tallinnaga.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Noh, ütleme siis nii, et las nö üllatusmoment jääda siinkohal õhku. Kruvime pinget või nii. Mis ma ikka siin spoilin, hiljem pole huvitav lugeda. Et esmalt vallutame selle va Vanaka ära, siis räägime edasi. :D

      Kustuta