laupäev, 27. mai 2017

46. Jooks ümber Harku järve

Spordisärke varsti juba nii palju, et enam ei jõua kõiki äragi kanda. :D Foto: Erakogu
Minu varasemad tulemused:
2016. aastal, mil distantsiks oli 6,8 km - 54. koht 859 osaleja seas brutoajaga 25:37,1 (Neto: 25:27,8)

Täna keskpäeval 46. jooksu ümber Harku järve raames said jooksufanaatikud kodumaa eri nurkadest oma vormikõvera hetkeseisust ülevaate. Kavva kuulus üks nn kiire sutsakas 6,6 km näol. Eelmisel aastal, mil sel võistlusel debüteerisin, oli distantsi kogupikkus 200 meetri võrra pikem. Ühtlasi oli tegemist ka DFDS Järvejooksude Sarja avaetapiga. Ees on ootamas veel kolm etappi (08.07 Pühajärvel, 30.07 Saadjärvel, 26.08 Ülemistel), kus ka mina plaanin osaleda.
Rajakaart
Hommikune äratus kell 9 jättis piisavalt aega, et jõuaks nii hügieenitoimingud sooritada, midagi näksida ning seljakoti kokku pakkida. Kondiaurul liikuva kaherattalisega hakkasin Lasnamäelt vaikselt Harku järve liivaranna suunas liikuma kümne paiku, et jõuaks ka kohapeal vajalikud soojendusprotseduurid läbi teha. Veidike küll taaskord Mustamäe-Õismäe kandis seiklesin, kuid loetud minutid peale 11 lõpp-punkti maabusin.

Lühidalt oma etteastest

Eesmärgiks seadsin endale teha üks tugev sooritus, konkreetset ajalist eesmärki tegelikult polnudki, seda enam, et tegemist ebastandardse võistlusmaaga. Kõrgesse mängu asja polnud, seega läksin tegema oma jooksu.

Stardikaare all päris esiritta end pressima ei hakanud, kuid siiski sättisin end etteotsa. Enesetunne hea, organism värske. Võis pingutada. Ilm tiba soojavõitu, aga üldiselt ei midagi hullu. Talutav temperatuur.

Mõnisada meetrit vudisime mööda muru-liiva jms segu, edasi sai pikalt asfaldi peal joosta. Mingi periood muutus teekate kruusaseks, sekka asfaldilõike ja kitsaid kõnniradu. Reljeef lauge, tuntavaid tõusukesi ei täheldanud. Lõpuosas taaskord asfaldkate ning vististi ka natuke kruusateed (või oli see hoopis väga halvas seisus asfaldkattega tee vms :D), kui mälu mind nüüd alt ei vea. Enne finišikaare läbimist tervitas kõiki osavõtjaid viimase katsumusena liivarand. Rada minu hinnangul igavapoolne, kuid vähemalt kilomeetrid möödusid üllatavalt kiiresti. 6600 meetri läbimiseks kulus mul aega 23:03,4 (neto: 23:03,1), mis 803 võistleja hulgas tähendas 21. lõppkohta. Keskmine tempo 3:30 min/km, keskmine kiirus 17,18 km/h. Kaotust üldvõitja Raido Mitile (Sparta) tiksus 2:49,6. Jooksu käigus lasin mõne venna küll kahjuks mööda ehk ideaalis oleks võinud mõne koha võrra eespool positsioon olla, kuid ei hakanud end ribadeks tõmbama. Jooksin valdavalt 90% intensiivsusega, seega kõiki jõuvarusid letti ei löönud. Ei näinud sel erilist mõtet, sest mäng mõisa peale polnud. Kaugel sellest. Samas, konkurents oli väga tugev, mis innustas ka end rohkem pingutama. Koorekiht oli põhimõtteliselt kõik kohal, mõne erandiga. Selle tulemuse pealt on hea edasi minna, tsiteerides klassikuid. :)
Mina number 329. Foto: CEP Eesti Facebook
Maikuus enam ühtegi võistlusstarti, mida kogunes kokku 8, mul pole. Juunis hetkeseisu järgi mind ees ootamas "vaid" 5 võistlust:

03.06 4. Kekkoneni Jooks 15 km
10.06 Tõrva Ekstreemjooks (takistusjooks)
17.06 Jüri Lossmanni mälestusjooks 6,5 km
18.06 Kõva Mehe Jooks (takistusjooks)
23.06 Rapla 29. Võidujooks


Kaks takistusjooksu on meelelahutusliku fookusega ehk neid lähen vaid läbima. Tähtsaim võistlus 17.06, samas ka ülejäänud kahel võistlusel sooviks tubli etteaste teha. Saab veidike rännata, kuid võistluste (intensiivsuse) osas tõotab tulla rahulikum kuu.

2 kommentaari: