pühapäev, 12. märts 2017

Vinni-Rakvere Talvejooks 2017 (III etapp)

Vinni-Rakvere Talvejooksusarja esikolmik kolme etapi kokkuvõttes. Alates vasakult: Raido Raspel, mina, Cris Poll Foto: Erakogu
Täna kevadpäikeselisel keskpäeval pandi punkt 2017. aasta Vinni-Rakvere Talvejooksusarjale. Teatavasti asusin enne tänast, otsustavat, etappi liidrikohal. Samas, enda ja konkurentide hetkevormist adekvaatne ülevaade puudus, seega üldises paremusjärjestuses oli kõik veel lahtine, vaatamata asjaolule, et teise koha (Raido Raspel) ees oli mul saavutatud 49-sekundiline edumaa. Tähelepanuta ei saanud jätta ka tugevat jooksuhunti nimega Cris Poll, kes eeskätt kõva maratonimees. Ehk siis, pidin tegema hetkevormiga maksimaalse võimaliku pingutuse, et näljaseid konkurente tõrjuda.

Stardis suutsingi eelpoolmainitud jooksjate ees saavutada väikese edumaa, mis distantsi vältel kasvas minu kasuks. Siiski, kergemalt sain hingama hakata alles paar kilomeetrit enne lõpujoont, sest siis olin võrdlemisi kindel, et väljavõideldud edumaad ma enam käest ei anna ning panen sarja kinni. Nii ka läks! Jooksjasõbralik ilm andis tulemuseks aja 35:40 (PolarFlow link), mis tähendab seda, et parandasin oma 10 km maanteejooksu senist isiklikku rekordit 11 sekundi võrra. Ütleme nii, et läks ikka selgelt üle ootuste hästi, sest taolist pauku luuavarrest ei osanud hooaja nii varajases faasis kohe kindlasti oodata. Senise treenituse põhjal PB-i küll prognoosida ei osanud. Võib-olla trepijooksul oli oma otsustav roll? Tundub tõenäoline. Nüüd vaja veel lõike kah jooksma hakata, siis äkki suudaks ka lähiajal selle va "maagilise" 35 minuti piiri alistada. Elame-näeme. Süües kasvab isu.

Jooksust veel nii palju, et suutsin tugevalt töötada põhimõtteliselt terve soorituse vältel, kuigi mingi periood hakkas õrnalt pistma. Õnneks sel korral too ihuhäda saatuslikuks ei saanud. Võistluse üldine tase oli samuti kõrge. Võitja ajaks fikseerisid kohtunikud 32:43, mis on hetkel ka 2017. aasta kiireim aeg 10 000 meetri maanteejooksus. Kes taolise saavutusega hakkama sai, võivad huvilised lugeda SIIT!

10 kilomeetris oli täna stardis 46 meest ja 19 naist. 65 osaleja seas oli mu lõppkohaks 5.

23 vaprat läbisid ka kuningliku maratonidistantsi, kellest 4 naist.

Talvejooksusarja kõik kolm jooksuetappi Vinnist Rakveresse võtsid kavva 19 meest ja 7 naist. Üldarvestuse kolm parimat suutsid igal etapil oma resultaati parandada:


Koondtabel peale III etappi (mehed)
I etapp II etapp III etapp Kokku
1. Mardo Lundver Tallinn 1992 M (1) 37.28 36.51 35.40 1:49.59
2. Raido Raspel Treeningpartner 1967 M50 (1) 37.55 37.13 36.18 1:51.26
3. Cris Poll SK ProRunner 1990 M (2) 40.08 36.43 35.53 1:52.44
Auhinnalaudki oli esindulik. Mulle oli ette nähtud Rademari 30-eurone kinkekaart, Rakvere Aqva Spa-Hotelilt vee- ja saunakeskuse 2,5h priipääse, Husqvarna seljakott ning pastapliiats. Tasus pingutada. Aitäh taaskord jooksuvõistluse sponsoritele ning muidugi ka tugevatele konkurentidele.

Äkki järgmisel aastal jälle? :)

4 kommentaari:

  1. Õnnitlused! Võimsa seeria ladusid kokku... ja edu lähima konkurendi ees sarja lõpus pea poolteist minutit!
    Kuld käes, nüüd pensile? :D
    Pane ikka edasi, sul tuleb see pagana hästi välja! :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Suured tänud. Aga kle, võib vist pensile ära minna küll.:D (Tglt jätkaks veel inimkatsetega ja kompaks oma võimete piire ehk panen ikka vapralt edasi)

      Kustuta
  2. Mina kui Su statistika- ja ajaloohuvilisest võistluskaaslane juhin veel tähelepanu huvitavale asjaolule: Su 5 km vaheaeg Polari andmetel oli 17.29 ehk 5 km isiklikust rekordist ainult 6 sekundit nõrgem. Me ei saa iialgi teada, mis oleks aeg olnud puhtal 5 km jooksus - lõpuspurt jms faktorid. Nii et seis on ka 5 km osas lootustandev ;)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Njaa. Teoreetiliselt võiks 17 minuti piir ühel heal päeval sobivate olude korral ideaalis ka alistuda. Kahju, et 5 km võistlusi nii harva organiseeritakse...

      Kustuta