Lehed

laupäev, 4. veebruar 2017

Jaanuari treeningraport

Ahoi!

Jäädvustaks siinkohal lühidalt oma jaanuarikuu sportimisstatistika.

Jooksukilomeetreid kogunes kokku 108,6 ehk 9 tundi ja 6 minutit vudimist. Võrdluseks. Eelmisel aastal samal ajal olid vastavad näitajad 145,8km ja 14h ning 6min jooksmist.

Nädalas korra käisin ka suplemas-ujumas ning niisama saunatamas jms, mis aitab vaimu ja keha lõõgastada tekkinud pingetest ja negatiivsest energiast, mida kahjuks siiski jätkuvalt aeg-ajalt koguneb. Ühesõnaga, lõõgastuda on kah ikka vaja, kui vähegi võimalik. Õnneks on mu praegune tööandja liitunud MTÜ Spordiseltsi poolt pakutava teenuspaketiga, mis võimaldab ettevõtte töötajatel kas tasuta või väga soodsatel tingimustel oma tervise heaolusse panustada. 1x nädalas saab tasuta ujumas käia septembri keskpaigast kuni maikuuni. Tasuta saab end kirja panna ka nt Järvejooksude ja Linnajooksude sarja, Viljandi järvejooksule, Tartu Jooksumaratonile, Maijooksule, Stamina Tervisejooksu ja -kõnni sarja, Kõva Mehe Jooksule, Tartu Linnamaratonile/Sügisjooksule, Stamina Vana-aasta jooksule-maratonile ning ka Saaremaa Kolme Päeva jooksule. Lisaks veel mitmed erinevad suusa-, jalgratta- , rulluisu- ja orienteerumis- ning seiklusspordi rahvaspordiüritused, millel pikemalt peatuma ei hakka. Spordiklubide (jõusaalide) kuumaksed on samuti soodsa hinnaga. Ja veel palju muud.

MTÜ Spordiseltsi aastamaksuks on 13 eurot, esmakordse liitumise tasu on lisaks veel 6 eurot ehk siis aktiivsetele spordihuvilistele tuleb siit ikka vägagi kopsakas kokkuhoid osalustasude arvelt. Poolaastas on täisliikmel kasutada veel ka 40 euro suurune sporditeenuste hüvitis nende teenuspakkujate jaoks, kes Spordiseltsi koostööpartnerid ei ole. Pole paha või mis? Igatahes, kel tekkis huvi, siis tasuks asja lähemalt uurida.

NB! Lisaks täisliikme staatusele saab noorliikmeks võtta ka oma kuni 18-aastaseid lapsi.

Ahjaa, trepijooksu olen samuti vaikselt teinud, sh 3 trenni Tallinna Teletornis. Vahelduva eduga ka veidike ÜKEt (üldkehalist ettevalmistust oma keharaskusega). PS! Palun mitte segamini ajada ÜKT-ga. :D

Ega rohkem midagi raporteerida polegi. Kevadel hakkan arvatavasti ka taaskord jalgrattaga tööl käima, mis tähendaks ca 25km per päev vuramist. Abiks ikka! :)

Mida toob veebruarikuu?

Lisaks sellele, et mul 8. veebruaril täitumas juba 2,5 dekaadi (jube-jube kuidas aeg ikka viimasel ajal lendab :D) siin maamuna pääl, siis treeningkoormuses väga suurt tõusu hetkeseisu järgi ei tohiks tulla, kui üldse. Suuremat rõhku proovin panna ÜKE-le, lisaks plaanis teha esmakordselt ka mõned kiiremad lõigutrennid sisetingimustes (Lasnamäe Kergejõustikuhallis). Pluss trepijooksutrenn nö vahelduse mõttes ning ujumine. Muidugi ka tavajooks välistingimustes. Üldiselt mingeid konkreetseid kilomeetreid taga ei aja. Sporti teen siiski eeskätt tugeva(poolse) tervise nimel ning mõtete korrigeerimiseks. Konkreetne treeningkava jätkuvalt puudub - lähtun eeskätt enesetundest. Ühesõnaga, kordan, no pressure. Mingit tõestamisvajadust mul kellelegi pole. Need ajad vast juba ammu möödas. Tegemist mul ju siiski nö vahehooajaga, kus põhirõhk pigem muudel aspektidel kui tulemus jooksurajal.

Aga nüüd, kallis lugeja, viska nutitelefon nurka või lülita läpakas-arvuti kinni, võta pereliikmed kaasa ning minge ja võtke üheskoos (soovitavavalt värske õhu käes) ette midagi toredat ja meeldejäävat!

Järgmise korrani!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar