Lehed

pühapäev, 21. mai 2017

Saku Kevadjooks 2017

Senise jooksjakarjääri kolmas karikas, poodiumikohti on juba omajagu kogunenud. Foto: Erakogu
Eile tegin pika soojenduse ja loivasin niisama. Täna oli aeg tegudeks!

Äratus oli kell 9, Lasnamäelt hakkasin Saku poole jalgrattaga vurama orienteeruvalt kell 10. Üheksateist kilomeetrit seljataga ja kohal ma olingi. Kindlasti imestate - ise läheb isiklikku rekordit jooksma, kuid tähtsa võistluse eel võtab veel ette nii pika jalgrattasõidu. Rääkimata eilsest poolmaratonist, mis samuti organismi oma jälje jättis. Ei tundu just eriti mõistlik!? Pigem mitte. Siiski, parem kui palavas bussis end seaks higistada. Kondiauru mul jagub piisavalt. ;) Eks proovisin sõita võimalikult ökonoomselt. Ilm tiba soojavõitu, kuid õnneks stardiks, mis anti kell 12, õhku väga kuumaks ei kütnudki. Teatud temperatuuriläve ületamine mõjub mu sooritusvõimele pärssivalt. Õnneks täna vedas, suurem kuumalaine jäi tulemata.

Saku Kevadjooksu rada on lauge ehk ideaalne rekordipurustamiseks. Kahekilomeetrise soojendusjooksu tegin tavapärasest tempokama, et organism eesootavaks pingutuseks üles äratada. Lahtijooksude ajal olid jalad enam-vähem OK konditsioonis, kuigi värskust võinuks rohkem olla. Kuidagi uimane tunne oli. Stardipauguks suutsin end ärkvele saada. Läksin tegema oma jooksu, sõltumata konkurentidest. Siht oli silme ees selge.

5 ja 10 kilomeetri start anti üheaegselt. Asusin oma lühemat jooksu juhtima. Kaks 10 km välejalga (Kaupo Sasmin ja Mairo Mändla) veidike eespool. Minu kannul kohe Täppsportlane Heiki Pruul, kes minuga samal distantsil võistlemas. Natukene rohkem kui kilomeeter ta mul sabas püsis, siis läksin mina oma teed. Kaupo ja Mairoga lasin samuti väikese vahe sisse. Pingutada kannatas, enesetunne oli normaalne. 2,5 km peal tuli tagasipööre. Heiki oli jäänud ohutusse kaugusesse, 10 km vennad jooksid kilomeetrikese edasi, kus neil tagasipööre ehk siis jooksu jätkasin uhkes üksinduses. Kahjuks. Üksinda joosta on tegelikult palju raskem, eriti kui pead end ka kiiremini liigutama sundima. Võitlesin iseendaga ja võitsin. Soolojooksu tulemuseks uus isiklik rekord 16:55,2! Edumaa Heiki Pruuli ees 1:09.

Tänased kilomeetri ajad Polar M400-st:

1. 3:15,5
2. 3:24,5
3. 3:24,9
4. 3:22,2
5. 3:19,6

Distantsiks fikseeris kell 5,06 km.

Pikemal maal osalejaid 30, lühemal 29. Ei teagi, et kas korraldajad ei teinud piisavalt reklaami või kuhu täpsemalt on koer maetud. Võistlusel ju oma nišš täitsa olemas - lauge rada, kus võimalus häid aegu joosta. Asukohtki kergesti ligipääsetav ning leitav. Mõttekoht.

KUI nüüd hiljemalt sügiseks suudaks ka 10 kilomeetris alistada "maagilise" 35 minuti piiri, siis võiks hooaja kordaläinuks kuulutada. Egas midagi. Vähem möla ja rohkem trenni vaja teha. Potentsiaal on olemas, iseasi, kas see ka realiseerida õnnestub. Elame, näeme.

Jooksja.ee artikkel

Nüüdseks (24.05) on internetiavarustest leitav ka galerii, millest mõned fotod (ilmselgelt need, kus ise figureerin :D) postitan ka siia:

Võidukas finiš! Foto: Ivo Kraus
Pöidlad püsti, nagu ikka. :) Foto: Ivo Kraus
Kurk kuivab. :D Foto: Ivo Kraus
Improviseeritud poodiumil. Foto: Ivo Kraus
Rohkem fotomaterjali leiab Saku Maratoni Facebookist!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar