Lehed

pühapäev, 2. aprill 2017

Teletorni Trepijooks 2017

Millest mõtleme? Foto: Aivar Pärtel
Kas tõesti on kevad lõpuks ka Maarjamaale jõudnud? Õues hetkel igatahes superilm! Ärge seda maha magage, sest kliima on meil selline, nagu ta on - ettearvamatu. Nautigem!

Aga aitab offtopicust. Täna toimus ka Teletorni Trepijooks, kus osalejatel, keda oli kokku 105 (74 meest ning 31 naist), tuli läbida 21 korrust treppe ehk ca 170 tõusumeetrit (870 trepiastet). Pani see info teil juba neelud käima? Noh, siis 18. aprillil toimub Teletorni Trepimaraton, kus osalejad saavad ühe tunni jooksul Teletorni vallutada, kas siis 3, 4 või 5 korda. Vastavalt soovile. Kusjuures, jooksmine pole kohustuslik, võib ka kõndida omas tempos. Enne toda võistlust, mis ühtlasi ka Saucony Trepijooksu Karikasarja viimaseks etapiks, pidavat Teletornis olema ka paar avatud tunniajast treeningut, mis üldjuhul teisipäeviti kella 18:00 ja 19:00 vahel. Kel huvi, siis jälgige Tallinna Tõusujooksusarja Facebooki või piiluge Teletorni lõustaraamatut, kus peaks samuti operatiivset informatsiooni leiduma.

Eile õhtupimeduses tegin 20,5 kilomeetrise aasta esimese rattasõidu ning sain nii palju positiivset energiat, mis ka tänasesse päikeselisse päeva üle kandus. Siinkohal suured kiidusõnad osavale Meistrimehele, kes mu paugupilli sõidukõlbulikuks tuunis. Oleks nagu uue jalgrattaga kimanud. Superluks. Nüüd hammas verel ja saab jätkata oma igapäevasi otsi punktist A punkti B ehk marsruuti kodu-töö-kodu, mis teeb ca 25km per päev. Tänaseks Tallinna Teletorni trepijooksuks soojendus samuti ühtlasi tehtud. Win-win. ;)

Rõõmurullide kokkutulek. :D Foto: Aivar Pärtel
Tänagi ajasin "bike`i" toast välja ning vurasin 5 km võistluspaika, kus siis mõne aja pärast tegin kilomeetrise soojendusjooksu otsa (lühikestes pükstes ja särgiväel muideks, sest päike küttis täiega), pluss siis harjumuspärased võimlemisharjutused ning lahtijooksud jms, et ikka organism tugevaks pingutuseks ette valmistada. Mõnda aega veel kogusin end ning asusin treppe vallutama.

Ausalt öeldes ega mul mingeid väga ambitsioonikaid eesmärke sel korral polnudki. Nagu mõni vist juba ka mu märtsikuu treeningraportist lugeda jõudis, siis treenituses samuti arvestatavad lüngad sees, mis ei lisanud just eriti palju enesekindlust. Siiski, salamisi lootsin alistada 6 minuti piiri. Kõik muu oleks juba boonuseks olnud. Proovisin võimalikult kaua joosta ja ühtlast tempot hoida, kuid distantsi teises pooles tuli sisse ka tempokat kiirkõnni ja jooksu vahepealset liikumisviisi. Õnneks erilist äravajumist ei tulnud ning end kinni ei jooksnud. Tempo siiski veidike kõikus, ei leidnud sellist head rütmi. Ütleks isegi, et väike varu jäi sisse. Vähemalt 5 sekundit, kui mitte isegi rohkem. Ei soovinud pilti taskusse joosta ning ega tegelikult täna jättis võitlustahe kõvasti soovida. Oleks pidanud end veidike rohkem tagant sundima-utsitama. Aga no las siis jääb ka järgmiseks aastaks-korraks midagi. Nüüd vähemalt aeg ees, mida üle joosta. Ahsoo, ajaks  5:45, mis tänases konkurentsis tähendas omas vanuseklassis kolmanda koha jagamist ja üldkokkuvõttes tuli sama resultaat, sest lisaks minule suutsid kaks kanget konkurenti täpselt sama aja joosta. :)

Autasustamisel... Foto: Aivar Pärtel
Üldvõidu napsas oodatult Eesti hetke vast tugevaim trepijooksja Rauno Tiits, kes ainsana suutis alistada viie minuti piiri (4:55). Naiste väledaim oli Eesti üks parimaid naisjooksjaid Kaisa Kukk (6:08). Mõlemad esikohad olid mäekõrgused. Müts maha ja õnnesoovid!

Muidu, eriti hullud panid tänasel mõõduvõtul selga ka tuletõrjujavarustuse. Respect!

Õnneks medalit ei pidanud sel korral pooleks tegema, kuigi jagasime võrdse ajaga III kohta. :) Foto: Aivar Pärtel
Lõdvestuseks veelkord üks kilomeetrine jooksuots ning hiljem rattasõit koju 6,45km. Tegus päev. Vaatab, kui täna aega piisavalt üle jääb, siis äkki liigutan end natukene veel. Ujumine ja saunaprotseduurid kõlab hetkel küll vägagi kutsuvalt. Näis.

Järgmine võistlusstart juba tuleval laupäeval Nõmme maanteejooksul, kus võiks õnnestumise korral 5 kilomeetris uue isikliku rekordi joosta. Päev hiljem Rabajooks otsa. Tõotab taaskord tulla tegus nädalavahetus ja enam-vähem sarnases tempos kuni sügiseni välja. Igav ei tohiks vast hakata. :D

Huhh, läbi sai... Foto: Aivar Pärtel
Parim trenn on võistlus!

2 kommentaari:

  1. Üritus on isegi Elu24 (mille peatoimetaja teaduspärast Anu Saagim isiklikult) tähelepanu äratanud. Pole just palju jooksuüritusi, mis Elu24 veergudele pääsevad :)
    Link ka loole: http://elu24.postimees.ee/4067293/higine-galerii-tallinna-teletorni-trepijooksul-osales-ule-saja-jooksja

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ju siis hapukurgihooajal pole millestki paremast kirjutada.

      Kustuta